Wrangu

Wrangu is een softwarespecialist in Governance, Risk, Compliance, Privacy en Security Operations. Wrangu ontwikkelt softwareproducten en -oplossingen aan gebaseerd op het ServiceNow platform. Tientallen bekende merken, waaronder veel van de Fortune 500-bedrijven, worden bediend door Wrangu. Het in 2016 opgerichte Nederlands/Engelse bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en een dochteronderneming in Londen.

Om bedrijven te helpen met hun privacy beleid, biedt Wrangu de GDPR Accelerator aan, die bedrijven faciliteert om gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA) te verrichten, hun persoonlijke gegevensverwerkingsactiviteiten (ROPA) te documenteren en persoonlijke gegevens te categoriseren en in kaart te brengen tot op serverniveau. Daarnaast biedt de GDPR-accelerator een portal en relevante processen om een ​​betrokkene in staat te stellen zijn rechten uit te oefenen, en in het ergste geval bevat het een module voor gegevensinbreuk voor het loggen en volgen van inbreuken op persoonlijke gegevens. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel handmatige oplossingen die zowel statisch zijn en moeilijk up-to-date te houden als ook stand-alone oplossingen slechts beperkte interactie kunnen hebben met alle bedrijfssystemen.

VCC is aandeelhouder in Wrangu en actief in de Raad van Advies om Wrangu te ondersteunen bij het realiseren van haar internationale groei ambities.