Optics11

Optics11 is een snelgroeiend high-tech bedrijf dat op glasvezeltechnologie gebaseerde meetsystemen maakt. Deze zijn bij uitstek geschikt om effecten op nanoschaal te meten in lastige omgevingen, zoals in vloeistoffen of bij hoge temperaturen. Prof.dr. Davide Iannuzzi en ir. Hans Brouwer richtten het bedrijf op in 2011, gebaseerd op technologie die is ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

De meetsystemen van Optics11 zijn gebaseerd op het toepassen van twee unieke nanotechnologieën (fiber-top technologie en interferometrie) in combinatie met glasvezels, die normaliter gebruikt worden in telecommunicatie. Door met laserlicht in de glasvezel te kijken naar de terugkerende reflecties van het licht, kan op grote afstand nauwkeurige informatie verzameld worden. Optics11 creëert met behulp van micro-vervaardigingstechnieken zeer nauwkeurige sensoren op de glasvezel zelf Met deze combinatie van nanotechnologieën kunnen trillingen, akoestiek of krachten op nanoschaal makkelijk worden gemeten in moeilijk toegankelijke omgevingen.

VCC zal, naast het beschikbaar stellen van kapitaal, plaatsnemen in de adviesraad van Optics11, om hen actief te kunnen ondersteunen bij hun groei ambities.

optics11life.com