BASETIME

Basetime trekt groeikapitaal aan voor internationale expansie

Houten, 28 Maart 2023 – Basetime, dé specialist in zeer nauwkeurige geodetische metingen, heeft groeikapitaal aangetrokken van Value Creation Capital. Met deze investering kan Basetime de commerciële ontwikkeling en verdere uitbouw van het bedrijf versnellen.

Basetime combineert de kracht van Internet of Things met geodetische technologieën om zeer nauwkeurige metingen van beweging in terreinen en objecten mogelijk te maken. Met het eerste product, de Locator One, kan o.a. het verzakken of verplaatsen van wegen, sporen, dijken, kades, gebouwen en andere objecten automatisch op afstand gemeten en gemonitord worden. Daarmee wordt de behoefte aan menskracht en het aantal kostbare menselijke fouten sterk verminderd, terwijl de productiviteit en duurzaamheid juist toeneemt.

Basetime is in 2021 ontstaan door een joint-venture tussen Richtlijn Geodesie, gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van landmeetkundige data en beelden en SODAQ, dat Internet of Things oplossingen biedt voor tracking en sensing. De gezamenlijk ontwikkelde Locator One is sindsdien verkocht en verhuurd aan vele bouw- & infra bedrijven in binnen- en buitenland. Het product wordt in Nederland, Duitsland, Zweden en onder andere Australië via dealers verkocht die stuk voor stuk veel geodetische en sensor kennis in huis hebben.

Met de investering faciliteert Value Creation Capital de verdere commerciële expansie van het bedrijf. Ook stelt het Basetime in staat verdere productontwikkeling door te voeren en precisie monitoring op meerdere toepassingen te kunnen aanbieden.

Martijn Arkesteijn, CEO van Basetime: “Met de investering van Value Creation Capital zetten we een grote stap in de professionalisering en groei van Basetime. Klanten kunnen, eventueel via dealers, veel beter ondersteund worden met betere diensten en een uitbreiding van onze producten. ”

Ronald Wissink, Managing Partner bij Value Creation Capital: “Basetime is met haar hoogwaardige precisie monitoring sensoren in staat om een disruptieve verandering door te voeren bij de inwinning van geodetische data, iets wat momenteel nog veelal handmatig plaatsvindt. Wij verwachten dat de markt voor autonome precisie monitoring devices behoorlijk zal groeien in de komende jaren, onder andere als gevolg van personeelstekort en klimaatverandering.”